Scènes van de Zee

Landschapservaringen
in binnen- en buitenwereld

Ik neem jou en de scènes graag mee op pad. 
Ga je mee op avontuur? De zee roept.

Multi-zintuiglijk. Onder (bijna) alle weersomstandigheden.
En natuurlijk vol verwondering.

 

Onder meer met:

Vrouwen van de Zee

Tot nu toe iedere vrijdagochtend.* Scheveningen, van 8u tot 9.15u, gratis.

*Begin augustus vond de feestelijke 100e editie plaats! 100 vrijdagen op rij. De rest van augustus houd ik een zomerstop, op 6 september ben ik er weer. Anderen hebben wel gezegd te blijven gaan. Zelfde tijd, zelfde plek.

6 september is er ook weer een bijzondere editie, in samenwerking met Haags Verhaal. Op Instagram deel ik er meer over. Hieronder lees je alvast meer over Vrouwen van de Zee.

Een zwemgroep voor vrouwen? Ja, en tegelijkertijd nog zoveel meer dan dat. Eerst beleven we het duinlandschap met een stiltewandeling, gevolgd door een fysieke warming up en een Scène van de Zee in een duinpan. Vervolgens gaan we samen het water in. We eindigen met een kop thee op het strand.

Wil je zelf ook iets voordragen in de duinen, of een korte yogales verzorgen in het ochtendlicht? Of heb je een ander mooi idee? Als je dit van tevoren aangeeft, vervlecht ik je graag in het programma.

Vrouwen van de Zee geeft je ruimte voor jezelf, voor elkaar en voor het landschap. En voor wat zich daarin wil ontvouwen.

Je bent van harte welkom! Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Mag natuurlijk wel, bijvoorbeeld hier, voor extra voorpret. 🙂

Tijd | We verzamelen om 7.55u, en starten stipt om 8.00u.

Startlocatie | Kruising Cort van der Lindenpad & Zeezwaluwstraat, Den Haag. We eindigen een uur later op het strand, in de buurt van strandtent La Cantina (strandslag 12).

Praktisch | Kleding waarin je gemakkelijk beweegt, één of (fijn bij kou en/of nat zand) twee handdoeken, badkleding, een extra kledinglaag voor na het zeezwemmen, en een mok.

Risico’sZwemmen in de Noordzee brengt altijd risico’s met zich mee, ook op dagen dat de zee rustig lijkt. Deelname aan Vrouwen van de Zee geschiedt geheel op eigen risico. Laten we goed op elkaar letten. En heb je vragen, bijvoorbeeld over wat je moet doen als je in een mui terecht komt? Laat het me weten voor we het water in gaan.

De vrouwen die meedoen – sommigen wekelijks, anderen zo nu en dan – zijn van alle leeftijden, en komen uit heel Den Haag en regelmatig van ver daarbuiten. Ze houden allemaal van de zee. Creating waves, changing narratives. 

Scènes in het landschap

Scènes van de Zee, speciaal voor jou: een bloemlezing van een aantal scènes rondom een bepaald thema. Of juist een voordracht van de scènes die jij op dat moment kiest.

We kunnen verstillen in de duinen, met bijvoorbeeld zachte yogahoudingen, of er een mooie wandeling van maken. Misschien lonkt de zee wel…

Helemaal afgestemd op jou en degene(n) die je eventueel uitnodigt.

Seahiking

Spelen in zee, terwijl je fysiek en mentaal sterker wordt. Het landschap lezen, creatief met haar meebewegen en sterker worden door de weerstand van het water. Ga je mee?

Toen ik in november 2021 meedeed aan een van de allereerste seahike-sessies ter wereld, in thuisbasis Scheveningen, was ik direct enthousiast. Bodysurfen, de golven trotseren, de dynamiek van de zee aan den lijve ervaren: feest!  

Niet veel later leidde seahike-grondlegger Diederik Veerman me op tot instructeur. En sindsdien kun je wekelijks met mij seahiken.

Je kunt met mij seahiken via Coastal Gym, de eerste strandsportschool van Nederland, waar je van harte welkom bent om een gratis proefweek te volgen. We bieden zowel fysiek actievere als wat rustigere sessies (‘Flow’) aan.

In overleg zijn er ook personal trainings en team events mogelijk.

Met Coastal Gym seahiken we doorgaans in Scheveningse wateren. Op de officiële seahike-website kun je zien waar er nog meer geseahiked wordt.

Samen sterker worden dankzij en voor de mooiste natuur, met PULLKA, beach clean-ups en workouts for nature. Ik ben groot fan van deze manieren van buitenzijn en lever graag een bijdrage tijdens deze activiteiten, die georganiseerd worden door (niet alleen seahike-, maar ook) PULLKA-grondlegger Diederik Veerman. 

Kijk voor meer informatie, bijvoorbeeld voor inspirerende teamuitjes, op de website van PULLKA Outdoor training & development

Het water in?
Safety first.

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig de zee in. Heerlijk! Maar zorg ook dat je de risico’s zoveel mogelijk minimaliseert. Informeer je over de lokale watercondities en weet hoe je moet handelen als je in een mui terecht komt. 

Zelf draag ik altijd een noodhorloge, de SafeTrx. Ook volg ik iedere twee jaar de waterveiligheidsopleiding voor instructeurs, via de International Surfing Assocation en de International Lifesaving Federation. Naast dat ik graag zelf en met vrienden in het water ben, heb ik meer dan 300 groepssessies in zee geleid.

Wil je de zee ook landinwaarts dichtbij je hebben?
Met de kaarten en het boek strekt de zee zich vanzelf voor je uit.