Vrouwen van de Zee
Een zwemgroep voor vrouwen? Ja, en tegelijkertijd nog zoveel meer dan dat.
Met Vrouwen van de Zee nodig ik je uit om te luisteren naar de natuur. Soms met bijzondere ceremonies en andere feestelijkheden, maar ook vaak in stilte. In stilte is er zoveel te beleven.
Stiltesessies ~ Vooralsnog iedere vrijdagochtend, het hele jaar door. Van 8 uur tot 9 uur, gratis*, zonder aanmelding. Scheveningen, Zuiderstrand.
Tijdens deze Stiltesessies duiken we de stilte in, voorbij de verhalen: we geven alle ruimte aan de natuur. Hoe? We beginnen met een stiltewandeling, vinden een plek in de duinen waar we nog verder kunnen verstillen, en daarna vervolgen we onze stiltewandeling naar zee. Na de duik kun je ervoor kiezen om in stilte je weg weer te vervolgen, of nog te blijven voor een kop thee op het strand en te delen wat je hebt beleefd.
* Doe je vaker mee op vrijdagochtend? Dan hoop ik dat je mijn werk wilt helpen stromen door een exemplaar van Scènes van de Zee te bestellen.
Specials ~ Op wisselende momenten (aankondigingen volgen hier en op Instagram), waarvoor je een ticket kunt kopen.
Vaste onderdelen programma | Een stiltewandeling, een cirkel in de duinen en een duik in zee. En thee na de duik, voor wie nog even wil blijven en wil delen in haar ervaring.
Tijdens het moment in de duinen kies je zelf of je wilt bewegen, mediteren, liggen – je mag je natuurlijk laten inspireren door wat anderen doen, maar probeer te luisteren naar waar jij op dat moment behoefte aan hebt.
Voorbij de verhalen | We maken allemaal onze dingen mee, hebben allemaal onze verhalen. Tijdens de Stiltesessies nodig je de natuur uit om haar wonderlijke gang te gaan. Ze waait je graag schoon, zodat je voorbij die verhalen kunt komen. Ondertussen werkt de kracht van de groep op verschillende lagen door.
Verzamelen | Kruising Cort van der Lindenpad & Zeezwaluwstraat, Den Haag. We eindigen een uur later op het strand, in de buurt van strandtent La Cantina (strandslag 12).
Tijd | We verzamelen om 7.55 uur, en starten stipt om 8.00 uur. Als we al zijn vertrokken en je nog samen de zee in wilt, kun je ons opwachten op het strand.
Offline | Heb je je telefoon bij je? Laat deze dan graag van het begin tot en met het einde in je zak of tas zitten; een telefoon werkt (ook voor anderen) afleidend.
Aan- of afmelden | Je hoeft je niet aan of af te melden. Geen geregel = goed geregeld. Je bent er, of je bent er niet. Bel of bericht me niet, want ook ik ben graag offline vrijdagochtend. 🙂
Aandoen en meenemen | Kleding waarin je gemakkelijk beweegt, één of (fijn bij kou en/of nat zand) twee handdoeken, badkleding en een extra kledinglaag voor na de duik.
Thee | Na de duik kun je in stilte je weg vervolgen, of nog iets delen met degenen die dat ook willen. Ben je van plan om te blijven? Neem dan graag zelf thee of iets anders mee; dan zorgen we samen voor iedereen.
Risico’s | Zwemmen in de Noordzee brengt altijd risico’s met zich mee, ook op dagen dat de zee rustig lijkt. Deelname aan Vrouwen van de Zee geschiedt geheel op eigen risico. Laten we goed op elkaar letten. Heb je vragen, bijvoorbeeld over wat je moet doen als je in een mui terecht komt? Laat het me weten voordat we beginnen.
Foto | Ik maak een groepsportret op het moment dat we het water in lopen. Na afloop plaats ik dit portret op Instagram. Wil je niet op de foto? Geen probleem natuurlijk; loop dan iets buiten beeld het water in.
Echt iedere vrijdag? | Tot nu toe wel! Vrouwen van de Zee beleefde op 2 augustus 2024 haar feestelijke 100e editie op rij. Na de 100e keer ben ik nog steeds vaak aanwezig, maar niet meer altijd.
Voor wie | De vrouwen die meedoen – sommigen wekelijks, anderen zo nu en dan – zijn van alle leeftijden, en komen uit heel Den Haag en regelmatig van ver daarbuiten. Ze houden allemaal van de zee.
Introducees | Van harte welkom om anderen mee te nemen of te attenderen op dit initiatief. Laat hen wel graag deze informatie lezen van tevoren.
^ Klik bovenstaand kopje open voor alle informatie, zoals de precieze locatie waar we verzamelen. Lees deze informatie graag goed.
Vrouwen van de Zee geeft je ruimte voor jezelf, voor elkaar en voor het landschap. En voor wat zich daarin wil ontvouwen. Je bent van harte welkom!
Het water in?
Safety first.
Steeds meer mensen gaan tegenwoordig de zee in. Heerlijk! Maar zorg ook dat je de risico’s zoveel mogelijk minimaliseert. Informeer je over de lokale watercondities en weet hoe je moet handelen als je in een mui terecht komt.
Zelf draag ik altijd een noodhorloge, de SafeTrx. Ook volg ik iedere twee jaar de waterveiligheidsopleiding voor instructeurs, via de International Surfing Assocation en de International Lifesaving Federation. Naast dat ik graag zelf en met vrienden in het water ben, heb ik meer dan 300 groepssessies in zee geleid.
Landschapservaringen in binnen- en buitenwereld.